Zoekmachineoptimalisatie

Aangezien zoekmachines de belangrijkste verkeersbron zijn voor een website, is het belangrijk dat uw website zo hoog mogelijk te scoort op de belangrijkste zoekwoorden. U kunt uiteraard, ook in google adverteren, maar u wilt natuurlijk niet voor iedere bezoeker betalen.

“85% van de google bezoekers kijkt niet verder dan de eerste pagina”

Zoekmachineoptimalisatie ook wel SEO (Search Engine Optimalisation) is een continu proces om er voor te zorgen dat uw website op bepaalde zoektermen in de top 10 van de zoekresultaten te vinden is. Met een marktaandeel van 94% is Google veruit de meest gebruikte zoekmachine. Vandaar dat we bij zoekmachineoptimalisatie ons voornamelijk richten op het scoren in Google.

Zoekmachineoptimalisatie - Beter scoren in Google

1. Analyseren van uw doelgroep

Voordat we met het optimaliseren kunnen beginnen, moet eerst duidelijk zijn wie uw doelgroep is en welke zoektermen uw potentiële klanten gebruiken. Aansluitend kijken we hoe uw website nu scoort en waar de verbeterpunten liggen.

2. Optimaliseren van uw website

Wanneer u een website of webshop door ons heeft laten maken, kunt u er zeker van zijn dat deze geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Het internet veranderd echter snel en zoekmachines passen regelmatig hun algoritmes aan, dus als uw website al een paar jaar meedraait is het verstandig om deze te laten controleren. Heeft een andere websitebouwer uw website gerealiseerd? Geen enkel probleem!

3. Zoekmachinevriendelijke teksten

Vrijwel iedereen kan een stuk tekst schrijven, maar niet iedereen kan een goede roman schrijven. Zo is het ook met het schrijven van teksten voor uw website of webshop. Of het nu gaat om het schrijven van nieuwe teksten of het optimaliseren van bestaande teksten, we zorgen voor maximaal rendement.

4. Linkbuilding

Wanneer er veel kwalitatieve links naar uw website zijn, gaat Google er vanuit dat die pagina belangrijk is en dus hoog in de zoekresultaten hoort te staan. We zeggen niet voor niets kwalitatieve links, want met de komst van het PageRank-algoritme van Google werd niet meer alleen naar de hoeveelheid links gekeken, maar ook de individuele waarde van iedere link. Het verkrijgen van deze kwalitatieve backlinks noemen we linkbuilding.


Maandelijkse optimalisatie

We houden uw posities en die van uw concurrenten constant in de gaten en werken, indien gewenst, verder aan de optimalisatie daarvan. Daarnaast zorgen we dat we op de hoogte blijven van nieuwe trends en ontwikkelingen, zodat we deze snel door kunnen voeren binnen uw website. Bovendien ontvangt u van dit alles een maandelijks rapport in uw e-mail inbox.