Internetmarketing

Verschillende onderzoeken tonen aan dat een goede internetmarketingstrategie een extra omzet van 20 tot 50% kan opleveren. Wat is internetmarketing? Alle vormen waarmee u promotie op het internet maakt voor uw bedrijf valt onder internetmarketing. Heijtec ICT helpt uw onderneming verder door middel van online advertenties, E-mail marketing, Blog marketing, RSS marketing, Affiliate marketing en social media. Daarnaast is het belangrijk dat uw website geoptimaliseerd is voor conversie en zoekmachines.


Online adverteren

Met adverteren op het internet, ook wel SEA genoemd, kunt u zeer nauwkeurig het bereik van uw advertenties meten. Met Google AdWords kan men adverteren op Google en haar partners. U heeft de advertenties ongetwijfeld weleens gezien. Het zijn de advertenties bovenaan en aan de rechterkant van de organische zoekresultaten in Google. Google Adwords is zeer effectief en zeer geschikt om in korte tijd veel sales te genereren. Aan de hand van een lijst met zoekwoorden bepaalt u wanneer uw advertentie wordt weergegeven. De posities van de advertentie wordt bepaald op basis van relevantie, kwaliteit en de biedingen. Het adverteren gaat op basis van kosten-per-klik (CPC). Dit houdt in dat u alleen betaald voor personen die daadwerkelijk op uw advertentie klikken.


Social media

Het zal u niet verassen dat u via social media veel bezoekers naar uw website kunt lokken. Het is laagdrempelig en door met uw bedrijf een actieve houding op bekende social media platforms aan te nemen, kunt u uw merk beter in de markt zetten. Naast de marketingvoordelen heeft social media ook een steeds grotere invloed op uw vindbaarheid in zoekmachines. We kunnen dus wel stellen dat social media vandaag de dag een essentieel onderdeel moet zijn van uw internetmarketingstrategie.

Deel dit bericht!

Blog marketing

Een blog is een geweldige manier om nieuwe bezoekers aan te trekken en terug te laten keren. Dit vraagt echter wel inspanning, want een “dood” blog levert niets op.


Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij u als adverteerder een partner (affiliate) beloont op basis van commissie. Deze vorm van internetmarketing is de laatste jaren sterk toegenomen, omdat hier ook voor affiliates goed in te verdienen is.


RSS marketing

Met een RSS feed houdt u abonnees op de hoogte van veranderingen op uw website. Het is een zeer voordelige en gemakkelijk te gebruiken internetmarketing methode. De ontvangers zijn immers al geïnteresseerd in uw website, want anders hadden ze zich niet geabonneerd.


E-mail marketing

E-mail marketing is een belangrijke methode om bezoekers te krijgen. Met een email nieuwsbrief kunt u advies, speciale aanbiedingen en nieuwe producten kenbaar maken aan uw klanten. Een interessante nieuwsbrief zorgt ervoor dat u de concurrent voorblijft en dat klanten u niet vergeten, maar een nieuwsbrief houdt meer in dan alleen maar elke maand een e-mail versturen. Teveel bedrijven passen de nieuwsbrief verkeerd toe, waardoor de resultaten tegen vallen en steeds meer mensen uitschrijven.