Hosting

Om uw website op internet te plaatsen hebben we drie dingen nodig; de website, een domeinnaam (bijvoorbeeld www.heijtec.com) en hosting. Wij kunnen u voorzien in alledrie de vereisten. Buiten het feit dat we dit zeer voordelig aanbieden, brengt u alles onder op één adres. Wel zo gemakkelijk!

Wat is hosting?

Een ‘host’ is een gastheer. Hosting is het onderbrengen van één of meerdere websites op een server. Een server is een specifiek ingerichte computer die permanent in verbinding staat met het internet, zodat uw website 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken is.


Webhosting bij Heijtec ICT

Webhosting

Webhosting is de meest voorkomende en voordeligste vorm van hosting. Bij webhosting huurt u namelijk een stukje ruimte op de server. Door de ruimte op de server te verdelen onder meerdere gebruikers, worden de kosten laag gehouden. Wanneer u door Heijtec ICT uw website laat verzorgen wordt u ook voorzien van een bijpassend hostingpakket. Hierdoor heeft u altijd voldoende schijfruimte en bandbreedte, maar betaald u niet teveel. Het merendeel van onze klanten kunnen wij al hosten voor € 2,- per maand.


Dedicated hosting

Bij dedicated hosting wordt er een complete server apart aan u verhuurt. Hierdoor hoeft u geen schijfruimte en verkeerscapaciteit te delen met andere huurders.

Informeer naar de mogelijkheden

Domeinnaam

Een domeinnaam is een adres om het bezoeken van een website gemakkelijker te maken. De domeinnaam van onze website is gekoppeld aan de server waar onze website is opgeslagen. Door deze pagina te bezoeken wordt de website die op de server staat weergegeven. De domeinnaam bestaat uit twee onderdelen. De naam, ookwel SLD genoemd (bijvoorbeeld: HeijtecICT) en de extensie, ookwel TLD genoemd (bijvoorbeeld: .nl). Het volledige adres van een website wordt een URL genoemd (bijvoorbeeld: https://www.heijtecict.nl).

Registratieduur

Wanneer u een domeinnaam registreert, krijgt u het exclusieve gebruiksrecht van de domeinnaam voor een bepaalde periode. Het is niet mogelijk om een domeinnnaam te kopen, dus u kunt nooit de permanente eigenaar van de domeinnaam worden. Zodra uw domeinnaam is geclaimd en u deze registratie blijft verlengen, is het voor andere personen niet mogelijk om de domeinnaam te registreren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Webhosting, dedicated hosting of liever maatwerk