Heijtec ICT https://www.heijtecict.nl Webdesign & Online marketing Tue, 20 Nov 2018 14:21:06 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Wat is WordPress? https://www.heijtecict.nl/wat-is-wordpress/ Sun, 23 Sep 2018 13:31:15 +0000 https://www.heijtecict.nl/?p=821 Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Er zijn dan ook meer websites dan ooit tevoren. Het gebruiksvriendelijke systeem WordPress maakt het opzetten van een website toegankelijk en beheren ervan eenvoudig. Maar wat is WordPress precies en hoe werkt het? WordPress Content Management System Een website is opgebouwd uit codes en content. De vormgeving van de ...

Het bericht Wat is WordPress? verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Er zijn dan ook meer websites dan ooit tevoren. Het gebruiksvriendelijke systeem WordPress maakt het opzetten van een website toegankelijk en beheren ervan eenvoudig. Maar wat is WordPress precies en hoe werkt het?

WordPress Content Management System

Een website is opgebouwd uit codes en content. De vormgeving van de website wordt bepaald door de codes waarin de content is verwerkt. De content, oftewel de inhoud van de website, bestaat uit tekst, afbeeldingen, video, etc. Om een website aan te passen zou je de programmeertaal moeten beheersen. Om dit eenvoudiger te maken zijn er Content Management Systems (CMS) ontstaan. WordPress is zo’n systeem en is zelfs uitgegroeid tot het meest gebruikte CMS ter wereld.

Een pagina toevoegen, waardoor je vervolgens tekst kunt intypen, afbeeldingen invoegen en wat al niet meer. Alles wat je op je website zichtbaar wil maken, wordt mogelijk gemaakt door een paar klikken op wat knoppen. Je hoeft dus niet zelf te (leren) programmeren of een programmeur in te schakelen voor iedere wijziging. WordPress is daarnaast open source en gratis te gebruiken. De kosten voor het ontwikkelen van een website op basis van WordPress kunnen daarmee erg laag gehouden worden.

Inhoudsopgave

Geschiedenis van WordPress

Geschiedenis van WordPress

De geschiedenis van WordPress begint in 2001. De Fransman Michel Valdrighi lanceerde een klein blogprogramma genaamd b2/cafelog. Het programma werd erg populair, maar gebruikers vernamen in 2003 niets meer van Michel en maakten zich zorgen. Uiteindelijk schreef Matthew Charles “Matt” Mullenweg, die op b2 blogde, een blog waarin hij bezorgd was over de compatibiliteit van de website. Matt wilde het project b2 opsplitsen en er een nieuwe richting mee inslaan. Dit nieuws werd in die tijd niet door iedereen opgevat. Desondanks besloot Matt om samen met Mike Little, die hem vanaf het begin had bijgestaan, met b2 een nieuwe weg in te slaan.

Lancering van WordPress

Op 1 April 2003 werd er een nieuwe variant van b2 gelanceerd, met de naam WordPress. Het eerste wat Matt aan het programma toevoegde was dat de tekst typografisch beter was. Ontwikkelaar Alex King gaf aan dat hij WordPress niet zo elegant vond, maar dat het wel eenvoudig te begrijpen was voor iemand zonder programmeerkennis. Mike zegt veel op de b2 fora gekeken te hebben om te kijken wat de gebruikers van het oude platform graag wilden. In Frankrijk werd b2 intussen opgesplitst door Francois Planque om b2evolution te maken. Hij wilde graag dat b2 verder ontwikkeld zou worden en besloot om het maar zelf te doen. In Ierland ontstond b2++ voor Linux gemaakt door Donncha Ó Caoimh.

Toen verscheen ineens Michel weer die aankondigde dat WordPress de enige echte opvolger en merkdrager van b2 zou worden. Veel b2 gebruikers schakelden over naar het uitgebreidere WordPress. De populariteit groeide en Matt en zijn niet stil. Hij contacteerde zowel Donncha als Francois om de krachten te bundelen de programma’s samen te voegen. Donncha nam het aanbod aan, maar Francois wees het af. Uiteindelijk versterkte een jaar later ook de eerder genoemde Alex King en Dougal Campbell de groep. Dougal was blogde sinds de aanslag op het World Trade Center. De WordPress community bleef stijgen over de jaren en gebruikers meldden zich om mee te werken aan de ontwikkeling van het programma. In 2004 was er een hechte community ontstaan van ontwikkelaars en bloggers. Zo groeit WordPress vandaag nog steeds en ook jij kunt deel uitmaken van die community.

Wordpress.com VS WordPress.org

Verschil tussen WordPress.com en WordPress.org

Wanneer je al eens eerder naar WordPress hebt gezocht, is het je misschien opgevallen dat er twee verschillende officiële websites in de lucht zijn. Namelijk; wordpress.com en wordpress.org. Dit wekt misschien een heleboel vragen bij je op, zeker aangezien de twee sites hetzelfde lijken. Niets is minder waar, want er zijn grote verschillen.

WordPress.com

Simpelweg gezegd is wordpress.com de simpelere en beperkte versie van de twee. Het is een online dienst die je de mogelijkheid biedt om zelf een website te maken. Je kunt zonder domeinnaam en hosting, direct aan de slag. De website is vervolgens te bereiken via naam.wordpress.com. Je hoeft hiervoor dus niets zelf te installeren. Maar het betekent ook dat je afhankelijk bent van het online platform. Is wordpress.com uit de lucht, dan is ook jouw website niet bereikbaar.

De website is aan te passen, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Het heeft niet de eindeloze uitbreidingsmogelijkheden van het wordpress.org platform. Wil je graag een website maken voor persoonlijke doeleinden? Bijvoorbeeld voor hobby’s of familie, dan biedt wordpress.com een mogelijke oplossing. WordPress.com is in de basis gratis. Daar tegenover staat dat WordPress advertenties op jouw website mag plaatsen.

Is de website bedoelt voor zakelijk gebruik? Laat wordpress.com dan links liggen. Download het WordPress CMS via wordpress.org of schakel een professional in voor de realisatie van een WordPress website. In de rest van dit artikel bespreken we dan ook het WordPress platform beschikbaar op wordpress.org.

WordPress.org

Via wordpress.org download je gratis het WordPress CMS. Om het programma te gebruiken heb je wel een domeinnaam en hosting nodig. Hoewel de kosten hiervoor laag zijn, brengt het wel kosten met zich mee. Omdat WordPress is uitgegroeid tot een zeer krachtig en uitgebreid programma is specifieke WordPress hosting aan te raden. Dit is niet noodzakelijk, maar het zorgt ervoor dat de website soepeler en sneller zal laden. Om de website naar wens aan te passen heb je de mogelijkheid om talloze thema’s en plugins te installeren. In de rest van dit artikel gaan we in op het WordPress platform beschikbaar via wordpress.org.

Voordelen en nadelen van WordPress

Waarom kiezen voor WordPress?

WordPress is een geweldig platform, maar zeker niet perfect. Voordat je aan de slag gaat, is het handig om de voor- en nadelen van WordPress door te nemen. Zo weet je weet wat je te wachten staat.

Voordelen van WordPress

Voordelen van WordPress

WordPress is uitgegroeid tot het meest gebruikte CMS ter wereld en dat is niet voor niets. Het platform biedt een aantal aantrekkelijke voordelen.

Gebruiksvriendelijkheid

Het programma is ontwikkeld voor eenvoud en gebruikersvriendelijkheid. Zowel beginners als gevorderde gebruikers kunnen ermee aan de slag.

Ontwikkeling

Het platform wordt continue doorontwikkeld. Als gebruiker installeer je de updates met één muisklik.

Community

De populariteit van het CMS en de enorme community die daarmee is ontstaan, is een voordeel op zich. Wanneer je ergens tegenaan loopt, dan is de kans groot dat je niet de enige bent. De talloze fora staan vol met waardevolle informatie. Er zijn vaak gebruikers die hetzelfde probleem hebben ondervonden, dit op een forum hebben geplaatst en een oplossing hebben ontvangen vanuit de community.

Functionaliteit

De functionaliteit van WordPress is eenvoudig uit te breiden door middel van gratis en betaalde (premium) plugins. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 55.000 plugins beschikbaar.

Onafhankelijkheid

Laat je een WordPress website maken? WordPress is open source en daardoor ben je niet afhankelijk van je webdesigner. Je bent niet gebonden aan licenties en kunt dus eventueel eenvoudig overstappen naar een ander webdesignbureau.

Goede SEO basis

De basis van WordPress maakt het erg geschikt voor SEO (Zoekmachineoptimalisatie). Dit maakt het erg geschikt om hoog te scoren in Google. Hierbij moet wel vermeld worden dat het valt of staat met de verdere opzet en inhoud van de website.

Kosten

WordPress kun je gratis downloaden, installeren, gebruiken en aanpassen. Omdat het meeste ontwikkelwerk al is gedaan, worden er veel kosten bespaard.

Nadelen van WordPress

Nadelen van WordPress

Wij vinden WordPress geweldig! Maar dat neemt niet weg het platform ook nadelen heeft. We laten je graag zien welke dit zijn en hoe wij hiermee omgaan.

Veiligheid

De populariteit van WordPress heeft als gevolg dat het veel hackers aantrekt. Zelfs kleine websites trekken blokkeren soms wel duizenden inlogpogingen per dag. Wanneer kwaadwillenden toegang verkrijgen tot de website, worden bezoekers vaak doorgestuurd naar malafide websites. Het is ook mogelijk dat er gegevens worden gestolen of e-mails verstuurd worden. Het platform kan op veel vlakken beter beveiligd worden. Installeer in ieder geval altijd een betrouwbare beveiligingsplugin en zorg dat je updates zo spoedig mogelijk doorvoert. Hiermee verklein je het risico op inbraak. We attenderen je ook graag op onze veilige WordPress hosting en beveiligingsoplossingen.

Onderhoud

De ontwikkeling binnen WordPress gaat razendsnel. Er verschijnt bijna maandelijks een WordPress update. Ook updates voor plugins en thema’s worden aan de lopende band gepubliceerd. Wanneer je deze niet doorvoert ontstaan er veiligheidslekken. Het is dan ook erg belangrijk dat je deze regelmatig doorvoert. Om achterstallig onderhoud te voorkomen verzorgen wij WordPress Onderhoud & Beveiliging.

Snelheid

WordPress is niet de lichtste software. Met name wanneer er veel verschillende plugins gebruikt worden, kan WordPress erg traag worden. Ook de kwaliteit van je thema en de plugins hebben hier veel invloed op. De servers van onze WordPress hosting zijn geoptimaliseerd voor snelheid. Daarnaast verbeteren we de snelheid door middel van caching en compressie en het gebruik van een Content Delivery Network (CDN).

Wat kost een WordPress website?

Wat kost een WordPress website?

WordPress is gratis te downloaden. Maar er zijn wel andere kosten waar je rekening mee moet houden. Omdat er erg veel variabelen zijn bij het ontwikkelen van een WordPress website, is er geen eenduidig antwoord te geven. Reken op minimaal 20 uur arbeid voor een veilige en goed functionerende website.

Domeinnaam & Hosting

Voor een WordPress website heb je allereerst een domeinnaam en hosting nodig. Een domeinnaam is een adres waarmee je website bezocht kan worden. Bijvoorbeeld: www.heijtecict.nl.

Het registeren van een domeinnaam kost bij ons slechts een paar euro per jaar. De domeinnaam wordt gekoppeld aan een server waar de WordPress website wordt geïnstalleerd. Dat stukje opslag noemen we hosting.

Voordelige hosting sluit je al af voor een paar tientjes per jaar. Gespecialiseerde WordPress hosting kost enkele honderden euro’s per jaar. Hierbij is een SSL certificaat inbegrepen. Dit certificaat versleuteld de verbinding tussen de website en de bezoekers. Dit is niet alleen sterk aan te raden, maar in de meeste gevallen zelfs verplicht onder de AVG privacywetgeving.

Wat zijn thema’s?

Het uiterlijk van de website wordt grotendeels bepaald door het thema. Dit is een reeks bestanden gebundeld in een map, zodat het eenvoudig geïnstalleerd kan worden. Er zijn duizenden gratis en betaalde WordPress thema’s te downloaden. Voor een uniek ontwerp is het mogelijk om een thema op maat laten maken. Betaalde thema’s worden ook wel premium thema’s genoemd. Voor een website met professionele doeleinden is een premium thema aan te raden. Dat is niet omdat ze er perse mooier uitzien. Ze zijn vaak wel stabieler gebouwd, waardoor ze goed worden weergegeven op alle schermformaten en browsers. Een slecht geschreven thema kan bovendien de laadsnelheid enorm vertragen en compatibiliteitsproblemen opleveren met plugins.

Bij een groot deel van de thema’s kun je, zonder programmeren, kleine aanpassingen doen. Met een paar muisklikken verander je bijvoorbeeld kleuren of lettertypes. De mogelijkheden verschillen echter per thema. Wanneer de ontwikkelaar van het thema dit niet heeft opgenomen in zijn ontwerp, dan kan een programmeur je in de meeste gevallen verder helpen.

Tip: Kies altijd een responsive design. Deze past zich namelijk aan naar het scherm van de bezoeker. Meer dan de helft van de websitebezoekers bezoekt websites via een mobiel apparaat.

Wat zijn plugins?

Wanneer je tevreden bent over het uiterlijk van je website, dan wil je waarschijnlijk functionaliteit toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier. Of het meten van de websitestatistieken via Google Analytics. WordPress is eenvoudig uit te breiden door middel van gratis en betaalde (premium) plugins. Op het moment van schrijven zijn er al meer dan 55.000 plugins beschikbaar. De kwaliteit van al deze plugins varieert enorm. De website kan traag worden. Maar er kunnen ook beveiligingslekken ontstaan of compatibiliteitsproblemen. Wees hier dus voorzichtig mee! Kijk in ieder geval goed naar de reviews en wanneer de plugin voor het laatst is geüpdatet. Zie ook Wetgeving.

WooCommerce

Een plugin die we graag nog even belichten is WooCommerce. Deze plugin is ontwikkeld door Automatic en tovert je WordPress website om tot een volledige webshop. De plugin wordt door meer dan 4 miljoen actieve installaties gebruikt en behoort daarmee tot één van de meest gebruikte e-commerce platformen in de wereld. Wil jij een webshop laten maken? Laat je vrijblijvend door ons adviseren.

Wordpress en AVG privacywetgeving

Wetgeving

Vanaf 25 mei 2018 moeten websites voldoen aan de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Deze privacywet gaat over het verwerken, verzamelen, opslaan en gebruiken van persoonsgegevens. In Nederland noemen we dit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is ter bescherming van persoonsgegevens van iedereen binnen de Europese Unie.

Dit heeft grote invloed op websites. Met een ‘kale’ WordPress installatie heb je weinig om je druk over te maken. Maar zodra je plugins installeert brengt dit al snel verplichtingen en beperkingen met zich mee. Bepaalde cookies mogen bijvoorbeeld niet zonder toestemming geplaatst worden. Met een contactformulier verwerk je al persoonsgegevens, waardoor je verplicht bent om een SSL certificaat te installeren. Bezoekersstatistieken bijhouden met Google Analytics mag bijvoorbeeld niet meer zonder expliciete toestemming van de bezoeker, tenzij volledige geanonimiseerd. Bekijk de AVG Checklist om te zien waar je rekening mee moet houden.

Slot – Wat is WordPress?

Binnen WordPress kun je zonder programmeerkennis een hoop zelf doen. Het is een prachtig en zeer gebruiksvriendelijk CMS. Dat neemt niet weg dat het opzetten van een goede website zonder kennis een tijdrovende klus is. Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is: hoeveel tijd het kost wanneer je dit allemaal zelf doet? Als je niet heel technisch bent, ben je waarschijnlijk weken bezig om een goede website te maken. De vraag is dan natuurlijk of je website ook veilig is, goed gevonden kan worden door Google en voldoet aan de wetgeving.

Heb je vragen over WordPress of loop je tegen problemen aan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 085 401 9132, stuur een bericht via onze contactpagina of klik op de onderstaande onderwerpen:

WordPress website laten maken
WooCommerce webshop laten maken
WordPress onderhoud & beveiliging
WordPress premium hosting
Vragen over WordPress?

Het bericht Wat is WordPress? verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
De snelheid van je website is erg belangrijk https://www.heijtecict.nl/snelheid-website-verbeteren/ Wed, 15 Aug 2018 12:10:19 +0000 https://www.heijtecict.nl/?p=348 Erger jij je ook aan die websites die zo traag laden? De snelheid van je website is belangrijker dan ooit. Uit onderzoeken blijkt dat het geduld van de gemiddelde websitebezoeker steeds verder afneemt. Wanneer een website niet binnen 3 seconden geladen is, gaat de bezoeker door naar de volgende website. Een langzame website zorgt er niet alleen voor dat je ...

Het bericht De snelheid van je website is erg belangrijk verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
Erger jij je ook aan die websites die zo traag laden? De snelheid van je website is belangrijker dan ooit. Uit onderzoeken blijkt dat het geduld van de gemiddelde websitebezoeker steeds verder afneemt. Wanneer een website niet binnen 3 seconden geladen is, gaat de bezoeker door naar de volgende website. Een langzame website zorgt er niet alleen voor dat je een potentiële klant kwijt bent, maar ook zoekmachines als Google nemen de snelheid van je website mee in hun algoritme.

Gebruikerservaring

Een snelle website zorgt ervoor dat de bezoekers snel door een website kunnen navigeren. Als de laadtijden beter zijn kunnen er meer pagina’s worden bekeken en blijven bezoekers langer op de website. Wanneer een website als prettig wordt ervaren, komen bezoekers ook vaker terug. Uit onderzoek blijkt dat 47% van de consumenten verwacht dat een website binnen 2 seconden laadt. Wanneer het laden langer duurt dan 3 seconden, verlaat 40% van de bezoekers de pagina.

Conversie

Snelle websites hebben een hogere conversie dan trage websites blijkt uit onderzoek. Een vertraging van één seconde kan 7% verschil in conversie opleveren. Wanneer we uitgaan van een webshop met een omzet van € 300.000,- per jaar komen we op € 21.000,- aan gemiste omzet. Zonde om te laten liggen toch? Uit hetzelfde onderzoek komt ook naar voren dat 79% van de online shoppers die ontevreden zijn met de snelheid van een webshop er minder snel weer zullen kopen. Naast de mensen die dus weg klikken, zijn er ook minder terugkerende klanten bij een langzame website.

Zoekmachinepositie

In 2010 kondigde Google aan dat ze de snelheid van websites gingen meenemen in de zoekmachineresultaten.

Google Ads

Naast de organische zoekresultaten kennen we natuurlijk ook de betaalde resultaten. Ook de kwaliteitsscores van Google Ads advertenties worden beïnvloed door de laadsnelheid van je website. De snelheid van je website is dus niet alleen relevant voor de positie in de organische resultaten, maar ook de betaalde resultaten.

Tips om de snelheid te verbeteren

Hoe verbeter je de snelheid van je website? Het begint met goede hosting. Daarnaast moet de websitegoed in elkaar zitten. De juiste afbeeldingen, geen overbodige code, gebruikmaken van caching en het verkleinen van scripts maken een groot verschil.

1. Test je website

Met tools als Pingdom en Google Page Speed kun je kijken hoe jouw website presteert en op welke vlakken deze verbetert kan worden.

2. Geoptimaliseerde hosting

Investeer in geoptimaliseerde hosting. Voordat een website de lucht in kan moet er een host aangesteld worden. De keuze wordt vaak gemaakt op basis van de aangeboden tarieven, schijfruimte en bandbreedte, maar de kwaliteit van de servers is veel belangrijker. Het is zonde om veel tijd te steken in het optimaliseren van een website, wanneer hosting de vertragende factor is. Overweeg om naar een nieuwe en snellere partij over te stappen of je hostingpakket te upgraden.

3. CDN

Heb je je hosting op orde? Overweeg dan om je website versterken met een Content Delivery Network (CDN). Dit is een netwerk van proxyservers die verspreid zijn over verschillende locaties. Het internet is een web van netwerken en opstoppingen komen regelmatig voor. Een CDN zorgt ervoor dat de inhoud vanaf meerdere locaties snel en efficiënt afgeleverd wordt bij eindgebruikers.

4. Afbeeldingen optimaliseren

Zorg ervoor dat afbeeldingen exact het juiste formaat hebben en niet te zwaar zijn voordat je ze uploadt. Het is overbodig om een afbeelding van 1200 bij 1200px te gebruiken als je die op de website weergeeft als 100 bij 100px. Dit kost je veel snelheid. Voor webpagina’s heb je meestal ook geen hoge resolutie nodig. 72 dpi is in de meeste gevallen al genoeg.

5. Caching

Caching is een handige manier om je website sneller te maken. Een browsercache slaat onderdelen van je website op in het geheugen. De volgende keer dat een bezoeker je website bezoekt, laadt hij daardoor veel sneller. Bij geoptimaliseerde hosting wordt dit ook op serverniveau toegepast.

6. Code opschonen

De manier waarop de website gebouwd is, is van groot belang. Alles moet namelijk per pagina geladen worden. Veel onderdelen van je website kunnen gecomprimeerd en verkleind worden. Denk aan scripts, CSS, etc. Hoe kleiner, hoe beter. Vervuiling door teveel of overbodige HTML/CSS code zorgen ervoor dat je website vertraagd. Laat je website maken door een professional en houdt hem daarna netjes. Wil je zelf codering toevoegen? Overleg met je webdesigner, deze kan je vaak adviseren.

7. Opruimen boven de vouw

Hetgeen dat zichtbaar is op een pagina zonder scrollen, noemen we boven de vouw. Geef prioriteit aan zichtbare content. Verwijder CSS en Javascript die het laden van de content boven de vouw blokkeren. Hiermee laad je eerst het zichtbare, daarna de rest.

8. Embed video’s

Wil je video’s op je website plaatsen? Video’s kunnen je ranking aanzienlijk verbeteren, maar komen de snelheid van je website niet ten goede. Het is verstandiger om het te uploaden naar YouTube of Vimeo en vervolgens te embedden in je webpagina’s.

9. Plugins, widgets en apps

Gebruik je een CMS als WordPress, Joomla, Drupal of Magento? Kijk eens kritisch naar de plugins die je gebruikt. Zijn ze wel nodig? Deze uitbreidingen kunnen de snelheid namelijk drastisch verlagen.

10. Regelmatig onderhoud

Onderhoud is behoud. Een uitspraak die je vast al weleens vaker gehoord hebt. Bij een website is dit niet anders. Je systeem moet up-to-date blijven en zorg ervoor dat je al het overbodige verwijderd. Denk hierbij aan extensies, plugins, etc. Kom je er niet aan toe of weet je niet hoe? Lees verder over webbeheer.

11. AMP

Een website optimaliseren voor mobiele apparaten is vanzelfsprekend geworden. Meer dan de helft van onze bezoekers gebruiken een smartphone. Accelerated Mobile Pages (AMP) is een Open Source project van Google. Het zorgt ervoor dat pagina’s op mobiele apparaten tot 4 keer sneller kunnen laden.

Het bericht De snelheid van je website is erg belangrijk verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
De impact van de AVG Wet op je website (GDPR) https://www.heijtecict.nl/avg-gdpr/ Mon, 16 Apr 2018 10:45:49 +0000 https://www.heijtecict.nl/?p=663 Ben jij AVG ready? Vanaf 25 mei 2018 moeten we voldoen aan de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). In Nederland wordt dit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. De AVG is een nieuwe wet ter bescherming van persoonsgegevens van iedereen binnen de Europese Unie. De wet gaat over het verwerken, verzamelen, opslaan en gebruiken van persoonsgegevens. Bij veel ondernemers ...

Het bericht De impact van de AVG Wet op je website (GDPR) verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>

Ben jij AVG ready? Vanaf 25 mei 2018 moeten we voldoen aan de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). In Nederland wordt dit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. De AVG is een nieuwe wet ter bescherming van persoonsgegevens van iedereen binnen de Europese Unie. De wet gaat over het verwerken, verzamelen, opslaan en gebruiken van persoonsgegevens.

Bij veel ondernemers zorgt deze wet al maanden voor lichte paniek. Wanneer je niet voldoet aan de eisen van de AVG, loop je het risico op een hoge boete. In dit artikel hebben we de belangrijkste informatie voor je verzameld.

“Wat betekent de AVG voor mijn webshop of website?”
“Kan ik Google Analytics nog wel gebruiken?”
“Is een cookieverklaring verplicht?”
“Is dubbele opt-in noodzakelijk?”

Bij de meeste ondernemers is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) wel bekend. Deze wet is vervangen door de AVG. Met de komst van de AVG hebben bedrijven tot 25 mei 2018 om te voldoen aan de eisen van de nieuwe wetgeving. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft strenge controles voor ondernemers aangekondigd. Tijd voor actie dus!Waarom AVG / GDPR?

Persoonlijke data is enorm veel waard. Er zijn zelfs bedrijven die hun hele verdienmodel gebaseerd hebben op het verzamelen van persoonsgegevens. E-mailadressen, telefoonnummers, adresgegevens, IP-adressen, interesses, kledingmaten, allergieën, medische kwaaltjes, etc. Het wordt allemaal geregistreerd en bewaart.

Al die data geeft bedrijven een beeld van de behoeften en gedrag van (mogelijke) klanten. De informatie die jij (onbewust) achterlaat is dus veel waard. Dit maakt het gevoelig voor diefstal, fraude en andere nare dingen.

AVG privacywet

Wat betekent dit voor jou als individu?

De wet moet ervoor zorgen dat jij de baas blijft over je eigen gegevens. De AVG geeft je meer rechten, maakt bedrijven transparanter en geeft je meer controle over jouw gegevens. Zo krijg je het recht:

 • Om alle gegevens in te zien die over jou verzameld zijn.
 • Om data te laten verwijderen.
 • Dat gegevens alleen met jouw toestemming gedeeld mag worden met derden.
 • Alleen met expliciete toestemming benaderd te worden voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief.

Welke invloed heeft de AVG op ondernemers?

Als ondernemer zul je erg zorgvuldig en transparant met persoonsgegevens om moeten gaan.

Toestemming is noodzakelijk

Vakjes die al aangevinkt zijn behoren tot de verleden tijd, want je klant moet er expliciet toestemming voor geven. Bijvoorbeeld voor de inschrijving op een nieuwsbrief, maar ook voor het delen van persoonsgegevens met derden als Google en Facebook.

Alleen relevante gegevens

De AVG gaat uit van ‘privacy by default’. Je mag mensen alleen verplichten om gegevens in te vullen die noodzakelijk zijn voor de dienst die je aanbiedt. Verzamel daarom alleen data die echt nodig zijn voor jouw onderneming en bewaar dit niet langer dan noodzakelijk. Waarom zou je immers het geslacht of de geboortedatum van iemand moeten weten om een pakketje te versturen?

Wil je toch graag meer weten zoals bijvoorbeeld iemands geslacht, geboortedatum, adres, leeftijd, etc? Dan mag je hier op vrijwillige basis naar vragen, maar dan moet je wel duidelijk aangeven waarvoor je deze gegevens wilt gebruiken. Bijvoorbeeld:

 • Vul je leeftijd in om persoonlijke aanbiedingen te krijgen.
 • Met je locatie houden we je op de hoogte van activiteiten in je buurt.

Openheid van zaken

Je klanten en bezoekers mogen precies weten welke gegevens je over hen verzamelt. Deze data mogen ze op elk gewenst moment inzien of laten verwijderen. Denk hierbij aan namen, adressen, telefoonnummers, e-mailadressen, IP-adressen, geboortedatums en geslacht. Maar ook data waarmee je een profiel zou kunnen opbouwen, zoals klantnummers, ordernummers, gebruikersnamen of gepersonaliseerde gegevens uit volgscripts zoals die van Google Analytics en Hotjar. Volledig anonieme data die niet is te herleiden naar een individu, valt hier buiten.

AVG en SSL certificaat

Beveiliging van gegevens

De data die jij hebt verzameld moet correct beveiligd zijn. Heb je een website waar persoonsgegevens worden verwerkt? Heb je een contactformulier of nieuwsbriefinschrijving? Dan ben je vanaf mei 2018 verplicht je website te beveiligen tegen misbruik en is een SSL certificaat nodig. Via SSL verstuur je gegevens via een beveiligde verbinding. De juiste beveiliging geldt overigens ook voor je toeleveranciers! Wanneer er toch een datalek optreedt, moet je dit (nog steeds) binnen 72 uur melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens via het meldloket datalekken.

Deel deze informatie

AVG checklist voor websites en webshops

Het is belangrijk bezoekers te informeren en om toestemming te vragen voor het verzamelen en gebruik van privacygevoelige informatie. Met onze AVG checklist zorg je ervoor dat jouw website voldoet aan de nieuwe wetgeving.

1. Gegevens controleren

De AVG is ook van toepassing op persoongegevens van je personeel, maar in dit artikel beperken we ons tot klanten en bezoekers. Het is tijd om je gegevensverwerking duidelijk in kaart te brengen:

 • Welke persoonsgegevens verzamel je?
 • Hoe verzamel je deze data?
 • Waarom verzamel je deze gegevens?
 • Tot wanneer bewaar je de gegevens en waarom?.
 • Met wie deel je de gegevens?

Bewaar gegevens niet langer dan nodig

Zelfs wanneer een betrokkene toestemming heeft gegeven voor het gebruik van persoonlijke gegevens, mag je deze informatie niet eindeloos bewaren. Je stelt het daarmee namelijk onnodig bloot aan risico’s als diefstal en fraude. Omdat hiervoor nog geen harde richtlijn zijn geïntroduceerd, kun je uitgaan van redelijkheid. Het is bijvoorbeeld voor een rijschool onnodig om jaren de gegevens van geslaagden te bewaren. Zorg ervoor dat je persoonsgegevens niet langer bewaart dan noodzakelijk.

2. Cookies

Een cookie is een klein tekstbestandje dat een website op je computer zet op het moment dat je de website bezoekt. De belangrijkste functie van cookies is om onderscheid te maken tussen gebruikers. Je weet inmiddels dat als je persoonlijke gegevens wilt verwerken, dat je om toestemming moet vragen. Dit is ook van toepassing op cookies.

Functionele cookies

Voor cookies die essentieel zijn voor de werking van je website, is toestemming niet noodzakelijk. Deze cookies onthouden bijvoorbeeld wat er in een winkelmandje zit of wanneer je ingelogd bent. Ook cookies die anonieme gebruiksstatistieken registreren zijn zonder expliciete toestemming te gebruiken.

Overige cookies

Voor het gebruik van andere cookies, die persoonlijke of individuele gegevens verwerken, moet je wel eerst toestemming krijgen. Denk aan:

 • Cookies die het klikgedrag van de bezoeker meet.
 • Cookies die meten hoe lang de bezoeker een pagina bekijkt.
 • Cookies waardoor men kan reageren via een social media account.
 • Cookies die meten of bezoekers een advertentie gezien hebben.

Met ingang van de AVG mag je bezoekers die geen targeting cookies willen niet meer weigeren op je website.

Cookieverklaring

Toestemming voor het plaatsen van cookies verkrijg je via een cookieverklaring. Hoewel veel websites zo’n melding al laten zien, is het belangrijk dat deze voldoet aan de AVG. Je moet vermelden welke cookies je gebruikt, waarom je dit doet en hoelang ze bewaart blijven. Bezoekers moeten de keuze krijgen in het soort cookies dat ze kunnen accepteren en moeten dit later kunnen aanpassen. De toestemming is 12 maanden geldig of tot de gebruiker deze intrekt. Hierna moet je weer opnieuw om toestemming vragen.

3. Google Analytics

Veel websites meten bezoekersstatistieken door gebruik te maken van Google Analytics. Vanuit de standaardinstellingen registreert de tool echter privacygevoelige gegevens, zoals een IP-adres. Dit betekent dat je expliciet om toestemming aan je bezoekers moet vragen.

Google Analytics kan privacyvriendelijk ingesteld worden. Zo waarborg je de privacy van bezoekers en hoeft men hier niet expliciet toestemming voor te geven. Google Analytics gebruiken zonder cookiemelding? Zo doe je dat:

Aan deze methode kleeft wel een nadeel. De locatiegegevens in Google Analytics worden hiermee minder accuraat. Je verliest de mogelijkheid om gebruikers van je website te (re)targeten met persoonlijke advertenties.

Google Analytics en AVG

4. Nieuwsbrief en e-mails

Maak jij gebruik van Mailchimp of een ander programma voor het versturen van nieuwsbrieven? Je moet aan kunnen tonen dat de ontvanger expliciet toestemming heeft gegeven voor het ontvangen van je nieuwsbrief. Meestal gebeurt dat doordat iemand zich aangemeld heeft door middel van opt-in via een aanmeldformulier op je website.

Dubbele opt-in niet verplicht

Opt-in is sinds 2012 verplicht, maar niet waterdicht. Iemand kan gemakkelijk een niet-bestaand of ander e-mailadres invullen. Om dit te voorkomen maken veel organisaties gebruik van dubbele opt-in. Met dubbele opt-in krijgen de ontvangers eerst een controlemail. Als de ontvanger op de link in deze e-mail klikt, wordt het e-mailadres en de inschrijving bevestigd. Daarmee wordt de registratie doorgevoerd. Dubbele opt-in is echter niet verplicht.

Klikgedrag in e-mails

Veel mailprogramma’s monitoren het klikgedrag van de mailontvanger. Ook hier geldt weer dat ontvangers hiervoor expliciet toestemming moeten geven. Je zou als argument kunnen voeren dat je door deze metingen relevantere mails kunt sturen.

Opnieuw toestemming vragen

De wetgeving geldt ook voor de e-mailadressen die je al eerder verzameld hebt! Wanneer je twijfelt of deze op de juiste manier verkregen zijn, kun je een heractivatiemail sturen. Doe dit voor de ingang van de nieuwe privacywetgeving. In de mail geef je aan waar het over gaat, met welke regelmaat ze verstuurd worden en of er gegevens gedeeld worden. Bovendien moet je mail een prominente ‘Ja’ en ‘Nee’ bevatten. Wanneer je geen reactie ontvangt, geldt dit als een afmelding.

5. Privacyverklaring

Zorg voor een duidelijke privacyverklaring op je website. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een lijst met eisen opgesteld voor hetgeen dat in ieder geval in je privacyverklaring opgenomen moet zijn.

Inhoud privacyverklaring

Leg in je privacyverklaring uit welke persoonlijke gegevens je verwerkt, waarom je dit verzamelt en hoe lang je ze bewaart. Vermeld ook met welke andere partijen je de gegevens deelt. Daarnaast vermeld je de rechten van de bezoeker zoals inzage, correctie en verwijdering en het recht op dataportabiliteit. Stel iemand aan die verantwoordelijk is voor gegevens- en privacybescherming binnen je bedrijf. En zorg dat mensen in je privacyverklaring kunnen lezen hoe en met wie ze contact op kunnen nemen. Bewaar persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk en geef aan welke beveiligingsmaatregelen je hebt getroffen. Bekijk het volledige overzich op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Recht op inzage, wijzigen, portabiliteit en vergeten

Volgens de AVG heeft men recht om zijn of haar eigen persoonsgegevens bij een organisatie op te vragen. Als organisatie ben je verplicht om dit geheel kosteloos en binnen 30 dagen te overhandigen. Conform de huidige wetgeving heeft men ook al recht op inzage, maar nu kunnen organisaties je nog wel verplichten om op locatie langs te komen. Met het recht op portabiliteit is dit verleden tijd en ben je verplicht om de gegevens in een gangbaar formaat aan te leveren.

Men heeft ook het recht op wijzigen. Persoonsgegevens kunnen immers veranderen of onjuist zijn. Als organisatie moet je desgewenst ook aan kunnen tonen met wie je de onjuiste gegevens in het verleden gedeeld hebt. Het recht op een menselijke blik is vooral van belang bij geautomatiseerde systemen die beslissingen nemen op basis van persoonsgegevens. Men heeft het recht om te weten op basis van welke gegevens de beslissing is genomen en dit te laten toetsen met tussenkomst van een menselijke blik.

Met het recht op vergetelheid, kan men je vragen om alle persoonsgegevens te verwijderen. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens lees je wat de exacte voorwaarden zijn. Tot slot kan men het recht op beperking van de verwerking uitoefenen. Dit houdt in dat je de gegevens niet meer mag gebruiken, maar ook niet mag wissen.

6. Verwerkersovereenkomst

De kans is groot dat je voor de opslag en verwerking van persoonsgegevens gebruikmaakt van derden. Wij als webdesigners en hostingprovider zijn hier een voorbeeld van. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Dropbox, Onedrive, Office365, Google Analytics, HotJar en Mailchimp. In de AVG noemen we deze partijen verwerkers. Voor het gebruik van persoonsgegevens door deze partijen moet altijd toestemming afgegeven worden.

Data Processing Agreement

Wanneer andere partijen toegang (kunnen) hebben tot de gegevens die jij verwerkt, ben je verplicht om een data processing agreement (verwerkersovereenkomst) af te sluiten. Als eigenaar van een website ben jij de verwerkingsverantwoordelijke en daarmee verantwoordelijk voor de verwerkersovereenkomst.

Wat moet er in de verwerkersovereenkomst staan?

In een verwerkersovereenkomst beschrijf je om welke soort verwerking het gaat. Daarnaast moet duidelijk zijn waarom en hoe lang de verwerking van toepassing is. Neem in je verwerkersovereenkomst op:

 • Tot welke persoonsgegevens de verwerker toegang heeft.
 • Welke beveiligingsmaatregelen er getroffen zijn.
 • Dat uitbesteding of samenwerking met subverwerkers alleen mag met toestemming van de betrokkene.
 • De verwerker de gegevens niet voor eigen doeleinden mag gebruiken.
 • Dat personeel gebonden is aan een geheimhoudingsplicht.
 • Hoe de verwerker helpt met privacyrechten.
 • Persoonsgegevens na de werkzaamheden verwijderd worden.
 • Wat er gebeurd bij een datalek.
 • Dat de verwerker mee moeten werken aan audits.

Gegevens delen buiten de EU

Deel jij persoonsgegevens buiten de EU? Dit mag alleen als de betrokkene hier toestemming voor geeft en het land veilig is verklaard door de Europse Commissie. Voor andere landen moet je werken met een zogeheten modelcontract voorgeschreven door de EU. Het is opgesteld vanuit de EU Standard Contractual Clauses (Commission Decision C(2010)593). Naast het modelcontract moet je met zo’n buitenlandse partij ook nog een verwerkersovereenkomst sluiten.

7. Register verwerkingsactiviteiten

Wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens erom verzoekt, moet jij aan kunnen tonen dat je verantwoord omgaat met persoonsgegevens. Dit doe je met een register waarin je alle verwerkingsactiviteiten bijhoudt. Neem in je register verwerkingsactiviteiten in ieder geval het volgende op:

 • De contactgegevens van je bedrijf en de verantwoordelijke persoon.
 • Met welke andere organisaties je persoonsgegevens deelt.
 • Waarom je persoonsgegevens verwerkt.
 • Wanneer je de persoonsgegevens moet wissen.
 • Of je persoonlijke gegevens deelt met organisaties buiten de EU.
 • Welke maatregelen er getroffen zijn om persoonsgegevens te beveiligen.

AVG website beveiligen

8. Beveiliging van je website

Het mag duidelijk zijn dat goede beveiliging van datahoudende en verwerkende systemen essentieel is. Nalatigheid omtrent de privacy van je bezoekers en klanten, kan je duur komen te staan. Reputatieschade en misschien zelfs een boete.

Met een SSL certificaat beveilig je de gegevensuitwisseling tussen je website en de bezoekers. Kan men zich via je website inschrijven op een nieuwsbrief of contact met je opnemen via een contactformulier? Dan verwerk je persoonsgegevens en is een SSL certificaat vanaf mei 2018 verplicht.

 • Versleutel de verbinding tussen website en bezoeker met een SSL certificaat.
 • Bescherm jezelf en anderen tegen virussen, malware en randsomware.
 • Zorg dat je website of webshop altijd draait met de laatste beveiligingsupdates.
 • Maakt je website gebruik van plugins? Controleer welke gegevens ze verwerken.
 • Maak gebruik van sterke en unieke wachtwoorden.

Wat kan Heijtec ICT voor jou betekenen?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is ingrijpend en complex. Vanaf 25 mei 2018 moet iedereen voldoen aan de AVG. Bij het niet volgen van deze nieuwe wetgeving riskeer je een boete tot wel 4 procent van de jaaromzet. Heijtec ICT kan je helpen bij het voldoen aan de nieuwe privacywet. Schakel ons in voor:

 • Analyse
 • Cookies
 • Google Analytics
 • Nieuwsbrieven
 • Privacyverklaring
 • Verwerkersovereenkomst
 • Register Verwerkingsactiviteiten
 • SSL certificaat
 • Website beveiliging

De benodigde aanpassingen verschillen per organisatie. Een inventarisatie vraagt dan ook om maatwerk. Wil je dat wij je helpen om jouw website AVG ready te maken?

Maak je website AVG Ready!

Wij analyseren de gevolgen van de AVG voor jouw website of webshop.

Bel Heijtec ICT op 085 401 9132 of stuur een e-mail via het onderstaande formulier.

[contact-form-7]
Disclaimer: De AVG is ingrijpend en complex. We hebben de AVG grondig bestudeert en denken dan ook dat we onze klanten goed advies en ondersteuning kunnen bieden. Heijtec ICT is een webbureau en wij zijn geen juristen. Wanneer je volledig risicovrij wilt zijn, adviseren wij je om door een jurist jouw specifieke situatie te laten analyseren.

Het bericht De impact van de AVG Wet op je website (GDPR) verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
Website laten maken in Gorinchem https://www.heijtecict.nl/website-laten-maken-gorinchem/ Wed, 21 Mar 2018 14:36:42 +0000 https://www.heijtecict.nl/?p=524 Wil jij een website laten maken in Gorinchem? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Een effectieve website gaat verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en doelgerichte websites die voldoen aan alle technische eisen. Hiermee zorgen we ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS ...

Het bericht Website laten maken in Gorinchem verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>

Wil jij een website laten maken in Gorinchem? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Een effectieve website gaat verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en doelgerichte websites die voldoen aan alle technische eisen. Hiermee zorgen we ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites eenvoudig zelf beheren. En onze websites zijn responsive. Dit betekent dat ze perfect leesbaar zijn op alle apparaten, zoals smartphones, tablets en desktop computers.


Responsive website laten maken in Gorinchem

Responsive website laten maken

Websites bekijken we steeds vaker via een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Het is dan ook erg belangrijk dat jouw website perfect zichtbaar is op ieder beeldscherm. We maken hiervoor gebruik van een techniek die responsive webdesign wordt genoemd. Dit is niet alleen erg prettig voor je bezoekers, maar ook nog eens erg belangrijk voor de ranking van de website in Google.

Offerte aanvragen

Doelgericht webdesign in Gorinchem

Wij bouwen effectieve websites die bezoekers omzetten in klanten. Wil jij bezoekers informeren? Producten of diensten verkopen via een webshop? Of vaker gebeld worden? Wat je doel ook is, wij ontwerpen een website die werkt. Met analyse software heb jij ook nog eens altijd inzicht in belangrijke data als bezoekersaantallen en conversiecijfers.


Zoekmachinevriendelijk webdesign in Gorinchem

Hoog in Google

Met goede zoekmachineposities krijg je meer potentiële klanten op je website. Het is dan ook van groot belang dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Onze websites voldoen aan alle technische eisen en worden altijd zoekmachinevriendelijk gebouwd.

Contact opnemen

Professionele website laten maken?

085 401 9132

Domeinnaam & Hosting

Nog geen domeinnaam en hosting? Wij zorgen voor de beste oplossing voor jouw situatie. Van webhosting in eigen beheer tot managed WordPress hosting. We’ve got you covered!


Veilig & Betrouwbaar

De veiligheid van jouw website heeft de hoogste prioriteit. Onze websites worden standaard afgeleverd met SSL certificaat en tal van beveiligingsfuncties.

Website eenvoudig aanpassen

Websites leveren wij standaard af met een Content Management System (CMS), zodat jij eenvoudig zelf de inhoud aan kan passen. Heb je een voorkeur voor bijvoorbeeld WordPress of Magento? Dan ben je aan het juiste adres!

Webshop laten maken

Voor het online verkopen van producten of diensten is een goede webshop onmisbaar. Wij hebben jaren ervaring in het maken en beheren van webshops.


Webdesign in Gorinchem

Webdesignbureau Heijtec ICT is opgericht in 2011 en gevestigd in Geldermalsen. We voorzien onze klanten van websites, webshops, apps, zoekmachineoptimalisatie (SEO), online marketing, hosting en domeinnaamregistratie.

Over Gorinchem

Gorinchem is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het wordt uitgesproken en soms ook geschreven als Gorcum of Gorkum. In 2017 telde Gorinchem 36.003 inwoners. De stad is gelegen aan de snelwegen A15 en A27. Het ligt aan de rivieren de Linge en de Boven-Merwede, met aan de overkant Sleeuwijk en Woudrichem. De stad Gorinchem ligt gedeeltelijk in de Alblasserwaard en gedeeltelijk in de Tielerwaard. Andere plaatsen in de buurt van Gorinchem zijn Vuren, Arkel, Leerdam en Geldermalsen. Bron: Wikipedia.

Het bericht Website laten maken in Gorinchem verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
Website laten maken in Leerdam https://www.heijtecict.nl/website-laten-maken-leerdam/ Wed, 21 Mar 2018 14:26:59 +0000 https://www.heijtecict.nl/?p=521 Wil jij een website laten maken in Enspijk? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites ...

Het bericht Website laten maken in Leerdam verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>

Wil jij een website laten maken in Enspijk? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites eenvoudig te beheren. En onze websites zijn responsive. Dit betekent dat de website perfect leesbaar is op alle apparaten, zoals smartphones, tablets en desktop computers.


Responsive website laten maken in Leerdam

Responsive website laten maken

We bekijken websites steeds vaker via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het is daarom erg belangrijk dat jouw website goed zichtbaar is op ieder beeldscherm. We maken hiervoor gebruik van een techniek die responsive webdesign wordt genoemd. Dit is niet alleen erg prettig voor je bezoekers, maar ook nog eens erg belangrijk voor het scoren in zoekmachines.

Offerte aanvragen

Doelgericht webdesign in Leerdam

Wij bouwen effectieve websites die bezoekers omzetten in klanten. Bezoekers informeren? Producten verkopen via een webshop? Leads creëren? Wat je doel ook is, wij ontwerpen een website die werkt. Met analyse software heb jij ook nog eens altijd inzicht in bezoekersaantallen, conversiecijfers en andere belangrijke data van jouw website.


Zoekmachinevriendelijk webdesign in Leerdam

Goed scoren in Google

Een goede positie in Google betekent meer potentiële klanten op je website. Het is dan ook van groot belang dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Onze websites voldoen aan alle technische eisen en worden altijd zoekmachinevriendelijk gebouwd.

Contact opnemen

Professionele website laten maken?

085 401 9132

Domeinnaam & Hosting

Nog geen domeinnaam en hosting? Wij zorgen voor de beste oplossing voor jouw situatie. Van webhosting in eigen beheer tot managed WordPress. We’ve got you covered!


Veilig & Betrouwbaar

De veiligheid van jouw website heeft de hoogste prioriteit. Onze websites worden standaard afgeleverd met SSL certificaat en tal van beveiligingsfuncties.

Website eenvoudig aanpassen

De websites die wij maken leveren we standaard af met een Content Management System (CMS), zodat jij eenvoudig zelf de inhoud aan kan passen. Heb je een voorkeur voor bijvoorbeeld WordPress of Magento? Dan ben je aan het juiste adres!

Webshop laten maken

Voor het online verkopen van producten of diensten is een goede webshop onmisbaar. Wij hebben jaren ervaring in het maken en beheren van webshops.


Webdesign in Leerdam

Webdesignbureau Heijtec ICT is opgericht in 2011 en gevestigd in Geldermalsen. We voorzien onze klanten van websites, webshops, apps, zoekmachineoptimalisatie (SEO), online marketing, hosting en domeinnaamregistratie.

Over Leerdam

Leerdam is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland. De gemeente telde op 30 april 2017 20.932 inwoners. De stad Leerdam is gelegen aan rivier de Linge. In de buurt van Leerdam liggen de plaatsen Schoonrewoerd, Asperen, Acquoy, Gellicum en Rhenoy. Andere belangrijke plaatsen in de buurt van Leerdam zijn Beesd, Geldermalsen, Culemborg, Gorinchem, Waardenburg en Tiel. Bron: Wikipedia.

Het bericht Website laten maken in Leerdam verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
Website laten maken in Vuren https://www.heijtecict.nl/website-laten-maken-vuren/ Wed, 21 Mar 2018 14:19:34 +0000 https://www.heijtecict.nl/?p=517 Wil jij een website laten maken in Vuren? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites ...

Het bericht Website laten maken in Vuren verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>

Wil jij een website laten maken in Vuren? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites eenvoudig te beheren. En onze websites zijn responsive. Dit betekent dat de website perfect leesbaar is op alle apparaten, zoals smartphones, tablets en desktop computers.


Responsive website laten maken in Vuren

Responsive website laten maken

We bekijken websites steeds vaker via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het is daarom erg belangrijk dat jouw website goed zichtbaar is op ieder beeldscherm. We maken hiervoor gebruik van een techniek die responsive webdesign wordt genoemd. Dit is niet alleen erg prettig voor je bezoekers, maar ook nog eens erg belangrijk voor het scoren in zoekmachines.

Offerte aanvragen

Doelgericht webdesign in Vuren

Wij bouwen effectieve websites die bezoekers omzetten in klanten. Bezoekers informeren? Producten verkopen via een webshop? Leads creëren? Wat je doel ook is, wij ontwerpen een website die werkt. Met analyse software heb jij ook nog eens altijd inzicht in bezoekersaantallen, conversiecijfers en andere belangrijke data van jouw website.


Zoekmachinevriendelijk webdesign in Vuren

Goed scoren in Google

Een goede positie in Google betekent meer potentiële klanten op je website. Het is dan ook van groot belang dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Onze websites voldoen aan alle technische eisen en worden altijd zoekmachinevriendelijk gebouwd.

Contact opnemen

Professionele website laten maken?

085 401 9132

Domeinnaam & Hosting

Nog geen domeinnaam en hosting? Wij zorgen voor de beste oplossing voor jouw situatie. Van webhosting in eigen beheer tot managed WordPress. We’ve got you covered!


Veilig & Betrouwbaar

De veiligheid van jouw website heeft de hoogste prioriteit. Onze websites worden standaard afgeleverd met SSL certificaat en tal van beveiligingsfuncties.

Website eenvoudig aanpassen

De websites die wij maken leveren we standaard af met een Content Management System (CMS), zodat jij eenvoudig zelf de inhoud aan kan passen. Heb je een voorkeur voor bijvoorbeeld WordPress of Magento? Dan ben je aan het juiste adres!

Webshop laten maken

Voor het online verkopen van producten of diensten is een goede webshop onmisbaar. Wij hebben jaren ervaring in het maken en beheren van webshops.


Webdesign in Vuren

Webdesignbureau Heijtec ICT is opgericht in 2011 en gevestigd in Geldermalsen. We voorzien onze klanten van websites, webshops, apps, zoekmachineoptimalisatie (SEO), online marketing, hosting en domeinnaamregistratie.

Over Vuren

Vuren is een dorp in de gemeente Lingewaal, provincie Gelderland.  Het is gelegen in de Tielerwaard van de regio Betuwe aan rivier de Waal. Het dorp heeft 2110 inwoners (2006) en is omringt door Dalem, Spijk, Kedichem, Leuven en Herwijnen. Andere belangrijke plaatsen in de buurt van Herwijnen zijn Gorinchem, Leerdam, Waardenburg en Tiel. Bron: Wikipedia.

Het bericht Website laten maken in Vuren verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
Website laten maken in Herwijnen https://www.heijtecict.nl/website-laten-maken-herwijnen/ Wed, 21 Mar 2018 14:11:45 +0000 https://www.heijtecict.nl/?p=514 Wil jij een website laten maken in Herwijnen? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites ...

Het bericht Website laten maken in Herwijnen verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>

Wil jij een website laten maken in Herwijnen? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites eenvoudig te beheren. En onze websites zijn responsive. Dit betekent dat de website perfect leesbaar is op alle apparaten, zoals smartphones, tablets en desktop computers.


Responsive website laten maken in Herwijnen

Responsive website laten maken

We bekijken websites steeds vaker via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het is daarom erg belangrijk dat jouw website goed zichtbaar is op ieder beeldscherm. We maken hiervoor gebruik van een techniek die responsive webdesign wordt genoemd. Dit is niet alleen erg prettig voor je bezoekers, maar ook nog eens erg belangrijk voor het scoren in zoekmachines.

Offerte aanvragen

Doelgericht webdesign in Herwijnen

Wij bouwen effectieve websites die bezoekers omzetten in klanten. Bezoekers informeren? Producten verkopen via een webshop? Leads creëren? Wat je doel ook is, wij ontwerpen een website die werkt. Met analyse software heb jij ook nog eens altijd inzicht in bezoekersaantallen, conversiecijfers en andere belangrijke data van jouw website.


Zoekmachinevriendelijk webdesign in Herwijnen

Goed scoren in Google

Een goede positie in Google betekent meer potentiële klanten op je website. Het is dan ook van groot belang dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Onze websites voldoen aan alle technische eisen en worden altijd zoekmachinevriendelijk gebouwd.

Contact opnemen

Professionele website laten maken?

085 401 9132

Domeinnaam & Hosting

Nog geen domeinnaam en hosting? Wij zorgen voor de beste oplossing voor jouw situatie. Van webhosting in eigen beheer tot managed WordPress. We’ve got you covered!


Veilig & Betrouwbaar

De veiligheid van jouw website heeft de hoogste prioriteit. Onze websites worden standaard afgeleverd met SSL certificaat en tal van beveiligingsfuncties.

Website eenvoudig aanpassen

De websites die wij maken leveren we standaard af met een Content Management System (CMS), zodat jij eenvoudig zelf de inhoud aan kan passen. Heb je een voorkeur voor bijvoorbeeld WordPress of Magento? Dan ben je aan het juiste adres!

Webshop laten maken

Voor het online verkopen van producten of diensten is een goede webshop onmisbaar. Wij hebben jaren ervaring in het maken en beheren van webshops.


Webdesign in Herwijnen

Webdesignbureau Heijtec ICT is opgericht in 2011 en gevestigd in Geldermalsen. We voorzien onze klanten van websites, webshops, apps, zoekmachineoptimalisatie (SEO), online marketing, hosting en domeinnaamregistratie.

Over Herwijnen

Herwijnen is een dorp in de gemeente Lingewaal, provincie Gelderland. Het is gelegen in de Tielerwaard van de regio Betuwe aan rivier de Waal. Het dorp heeft 2500 inwoners (2006) en is omringt door Vuren, Leerdam, Hellouw, Haaften en Waardenburg. Andere belangrijke plaatsen in de buurt van Herwijnen zijn Gorinchem, Geldermalsen, Culemborg en Tiel. Bron: Wikipedia.

Het bericht Website laten maken in Herwijnen verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
Website laten maken in Est https://www.heijtecict.nl/website-laten-maken-est/ Wed, 21 Mar 2018 08:22:22 +0000 https://www.heijtecict.nl/?p=486 Wil jij een website laten maken in Est? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites ...

Het bericht Website laten maken in Est verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>

Wil jij een website laten maken in Est? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites eenvoudig te beheren. En onze websites zijn responsive. Dit betekent dat de website perfect leesbaar is op alle apparaten, zoals smartphones, tablets en desktop computers.


Responsive website laten maken in Est

Responsive website laten maken

We bekijken websites steeds vaker via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het is daarom erg belangrijk dat jouw website goed zichtbaar is op ieder beeldscherm. We maken hiervoor gebruik van een techniek die responsive webdesign wordt genoemd. Dit is niet alleen erg prettig voor je bezoekers, maar ook nog eens erg belangrijk voor het scoren in zoekmachines.

Offerte aanvragen

Doelgericht webdesign in Est

Wij bouwen effectieve websites die bezoekers omzetten in klanten. Bezoekers informeren? Producten verkopen via een webshop? Leads creëren? Wat je doel ook is, wij ontwerpen een website die werkt. Met analyse software heb jij ook nog eens altijd inzicht in bezoekersaantallen, conversiecijfers en andere belangrijke data van jouw website.


Zoekmachinevriendelijk webdesign in Est

Goed scoren in Google

Een goede positie in Google betekent meer potentiële klanten op je website. Het is dan ook van groot belang dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Onze websites voldoen aan alle technische eisen en worden altijd zoekmachinevriendelijk gebouwd.

Contact opnemen

Professionele website laten maken?

085 401 9132

Domeinnaam & Hosting

Nog geen domeinnaam en hosting? Wij zorgen voor de beste oplossing voor jouw situatie. Van webhosting in eigen beheer tot managed WordPress. We’ve got you covered!


Veilig & Betrouwbaar

De veiligheid van jouw website heeft de hoogste prioriteit. Onze websites worden standaard afgeleverd met SSL certificaat en tal van beveiligingsfuncties.

Website eenvoudig aanpassen

De websites die wij maken leveren we standaard af met een Content Management System (CMS), zodat jij eenvoudig zelf de inhoud aan kan passen. Heb je een voorkeur voor bijvoorbeeld WordPress of Magento? Dan ben je aan het juiste adres!

Webshop laten maken

Voor het online verkopen van producten of diensten is een goede webshop onmisbaar. Wij hebben jaren ervaring in het maken en beheren van webshops.


Webdesign in Est

Webdesignbureau Heijtec ICT is opgericht in 2011 en gevestigd in Geldermalsen. We voorzien onze klanten van websites, webshops, apps, zoekmachineoptimalisatie (SEO), online marketing, hosting en domeinnaamregistratie.

Over Est

Est is een klein West-Betuws dorp in de gemeente Neerijnen, provincie Gelderland. Het dorp telde op 1 januari 2017 578 inwoners. Est dorp ligt direct ten zuiden van de A15 en 5 kilometer ten oosten van de A2. Binnen de gemeente Neerijnen liggen alle dorpen aan de rivier de Waal, maar Est maakt hierop een uitzondering. Nabijgelegen plaatsen zijn Meteren, Geldermalsen, Wadenoijen, Ophemert, Varik, Opijnen, Neerijnen en Waardenburg. Andere belangrijke plaatsen in de buurt van Enspijk zijn Culemborg, Leerdam en Tiel. Via de A2 is men ook snel in Utrecht en Den Bosch. Bron: Wikipedia.

Het bericht Website laten maken in Est verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
Website laten maken in Wadenoijen https://www.heijtecict.nl/website-laten-maken-wadenoijen/ Tue, 20 Mar 2018 18:43:54 +0000 https://www.heijtecict.nl/?p=483 Wil jij een website laten maken in Wadenoijen? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites ...

Het bericht Website laten maken in Wadenoijen verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>

Wil jij een website laten maken in Wadenoijen? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites eenvoudig te beheren. En onze websites zijn responsive. Dit betekent dat de website perfect leesbaar is op alle apparaten, zoals smartphones, tablets en desktop computers.


Responsive website laten maken in Wadenoijen

Responsive website laten maken

We bekijken websites steeds vaker via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het is daarom erg belangrijk dat jouw website goed zichtbaar is op ieder beeldscherm. We maken hiervoor gebruik van een techniek die responsive webdesign wordt genoemd. Dit is niet alleen erg prettig voor je bezoekers, maar ook nog eens erg belangrijk voor het scoren in zoekmachines.

Offerte aanvragen

Doelgericht webdesign in Wadenoijen

Wij bouwen effectieve websites die bezoekers omzetten in klanten. Bezoekers informeren? Producten verkopen via een webshop? Leads creëren? Wat je doel ook is, wij ontwerpen een website die werkt. Met analyse software heb jij ook nog eens altijd inzicht in bezoekersaantallen, conversiecijfers en andere belangrijke data van jouw website.


Zoekmachinevriendelijk webdesign in Wadenoijen

Goed scoren in Google

Een goede positie in Google betekent meer potentiële klanten op je website. Het is dan ook van groot belang dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Onze websites voldoen aan alle technische eisen en worden altijd zoekmachinevriendelijk gebouwd.

Contact opnemen

Professionele website laten maken?

085 401 9132

Domeinnaam & Hosting

Nog geen domeinnaam en hosting? Wij zorgen voor de beste oplossing voor jouw situatie. Van webhosting in eigen beheer tot managed WordPress. We’ve got you covered!


Veilig & Betrouwbaar

De veiligheid van jouw website heeft de hoogste prioriteit. Onze websites worden standaard afgeleverd met SSL certificaat en tal van beveiligingsfuncties.

Website eenvoudig aanpassen

De websites die wij maken leveren we standaard af met een Content Management System (CMS), zodat jij eenvoudig zelf de inhoud aan kan passen. Heb je een voorkeur voor bijvoorbeeld WordPress of Magento? Dan ben je aan het juiste adres!

Webshop laten maken

Voor het online verkopen van producten of diensten is een goede webshop onmisbaar. Wij hebben jaren ervaring in het maken en beheren van webshops.


Webdesign in Wadenoijen

Webdesignbureau Heijtec ICT is opgericht in 2011 en gevestigd in Geldermalsen. We voorzien onze klanten van websites, webshops, apps, zoekmachineoptimalisatie (SEO), online marketing, hosting en domeinnaamregistratie.

Over Wadenoijen

Wadenoijen is een dorp in de Betuwse gemeente Tiel, provincie Gelderland. Het dorp ligt aan rivier de Linge en vlakbij snelweg A15. Wadenoijen telde in 2012 1195 inwoners. Nabij Wadenoijen liggen de plaatsen Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Tiel, Zennewijnen, Ophemert, Varik, Heesselt, Est, en Geldermalsen. Bron: Wikipedia.

Het bericht Website laten maken in Wadenoijen verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>
Website laten maken in Beusichem https://www.heijtecict.nl/website-laten-maken-beusichem/ Tue, 20 Mar 2018 18:25:30 +0000 https://www.heijtecict.nl/?p=480 Wil jij een website laten maken in Beusichem? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites ...

Het bericht Website laten maken in Beusichem verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>

Wil jij een website laten maken in Beusichem? Heijtec ICT is gevestigd in Geldermalsen en wij helpen ondernemers om online kansen te pakken! Wij gaan verder dan alleen een mooi webdesign. Wij verzorgen unieke en effectieve websites die voldoen aan alle technische eisen. We zorgen ervoor dat jouw website goed door Google gevonden wordt. Via een CMS zijn onze websites eenvoudig te beheren. En onze websites zijn responsive. Dit betekent dat de website perfect leesbaar is op alle apparaten, zoals smartphones, tablets en desktop computers.


Responsive website laten maken in Beusichem

Responsive website laten maken

We bekijken websites steeds vaker via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het is daarom erg belangrijk dat jouw website goed zichtbaar is op ieder beeldscherm. We maken hiervoor gebruik van een techniek die responsive webdesign wordt genoemd. Dit is niet alleen erg prettig voor je bezoekers, maar ook nog eens erg belangrijk voor het scoren in zoekmachines.

Offerte aanvragen

Doelgericht webdesign in Beusichem

Wij bouwen effectieve websites die bezoekers omzetten in klanten. Bezoekers informeren? Producten verkopen via een webshop? Leads creëren? Wat je doel ook is, wij ontwerpen een website die werkt. Met analyse software heb jij ook nog eens altijd inzicht in bezoekersaantallen, conversiecijfers en andere belangrijke data van jouw website.


Zoekmachinevriendelijk webdesign in Beusichem

Goed scoren in Google

Een goede positie in Google betekent meer potentiële klanten op je website. Het is dan ook van groot belang dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Onze websites voldoen aan alle technische eisen en worden altijd zoekmachinevriendelijk gebouwd.

Contact opnemen

Professionele website laten maken?

085 401 9132

Domeinnaam & Hosting

Nog geen domeinnaam en hosting? Wij zorgen voor de beste oplossing voor jouw situatie. Van webhosting in eigen beheer tot managed WordPress. We’ve got you covered!


Veilig & Betrouwbaar

De veiligheid van jouw website heeft de hoogste prioriteit. Onze websites worden standaard afgeleverd met SSL certificaat en tal van beveiligingsfuncties.

Website eenvoudig aanpassen

De websites die wij maken leveren we standaard af met een Content Management System (CMS), zodat jij eenvoudig zelf de inhoud aan kan passen. Heb je een voorkeur voor bijvoorbeeld WordPress of Magento? Dan ben je aan het juiste adres!

Webshop laten maken

Voor het online verkopen van producten of diensten is een goede webshop onmisbaar. Wij hebben jaren ervaring in het maken en beheren van webshops.


Webdesign in Beusichem

Webdesignbureau Heijtec ICT is opgericht in 2011 en gevestigd in Geldermalsen. We voorzien onze klanten van websites, webshops, apps, zoekmachineoptimalisatie (SEO), online marketing, hosting en domeinnaamregistratie.

Over Beusichem

Beusichem is een dorp in de gemeente Buren, provincie Gelderland. Het dorp ligt in de Gelderse Betuwe, aan rivier de Lek. Enkele kilometers ten oosten van Culemborg en enkele kilometers ten noorden van Geldermalsen. In 2017 telde Beusichem 3.840 inwoners. Bij Beusichem liggen de dorpen Zoelmond, Ravenswaaij en Asch. Andere plaatsen in de buurt van Beusichem zijn Buren, Buurmalsen, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Tiel, Wijk bij Duurstede, Rijswijk en Maurik. Bron: Wikipedia.

Het bericht Website laten maken in Beusichem verscheen eerst op Heijtec ICT.

]]>